Как да намерим най-подходящия овлажнител – лосион

Чувствате се претоварени и неуверени когато дойде време да си купите овлажнител за суха кожа. Това не е изненадващо тъй като има десетки видове в аптеката и още стотици видове козметика в универсалните магазини – кремове, лосиони, мехлеми, някои от които със слънце защитен фактор, други с ексфолиант и т.н. Изборът варира от няколко лева до няколко десетки лева и от всички опциите може да Ви се завие свят.

Как работи един овлажнител

Овлажнителите са най-важните кожни продукти, по-специално за омекотяване на суха кожа. Овлажнител за кожата действа чрез запечатване влагата във външния слой на кожата и чрез издърпване на влага от вътрешните слоеве на кожата към външния слой.

Ключови съставки във всеки един овлажнител са вазелин, минерално масло, ланолин, диметикон, глицерин, пропилей гликол, протеини, урея и … Някои кожни овлажнители също съдържат алфа хидрокси киселина (AHA), която ексфолира мъртва кожа.

Как да намерите овлажнител за вас

Това може да отнеме известно време през което да направите някои грешки, така че бъдете търпеливи. Следвайте тези указания, когато пазарувате и ако не получавате резултатите, които искате търсете докато намерите желания резултат.

  • Вижте за общи активни съставки на овлажнителя, като ланолин, глицерин или вазелин. Глицеринът е по-малко вероятно да предизвика алергична реакция отколкото ланолина, като не на последон място търсете продукта от реномирана фирма.
  • Защитата на кожата от вредните слънчеви лъчи е един от най-добрите неща, които можете да направите, за да запазите кожата си млада, като за целта купете овлажнител със  слънце защитен фактор най-малко 30, като все повече компании предлагат овлажнители за лице и тяло със слънцезащитен крем.
  • Кожата на лицето ви е по-чувствителна, така че е добра идея да използвате друг овлажнител върху лицето си, а не да го правите с този за тялото си. Препоръчваме Ви да използвате такъв който няма да запуши порите на кожата. Ако знаете, че имате чувствителна кожа, винаги е добра идея да се търсят овлажнители с етикет хипо алергенен. Ако имате мазна кожатърсете такъв който е без масло, ако имате суха кожа търсете обогатен.

Вашият коментар