Къде да пазарувате онлайн?

През последните няколко години все по-често ни се налага да пазаруваме онлайн като причини за това са пестене на време, по-изгодни оферти, богат избор и т.н. Дали ще купувате техника, дрехи или обувки, подаръци и играчки интернет е пълен с онлайн магазини с богат избор от оферти. Какво обаче трябва да знаете и как да изберете правилното място за поръчка.

След търсене в интернет сте си набелязали няколко магазина предлагащи желаната от вас стока. На първо място проверете страницата с данните за контакти, там трябва да е записано името на фирмата, място на регистрация, телефон за контакти, условия за купуване и връщане на стока, няма ли тези данни стойте далеч от този магазин. На второ място проверете отзивите от клиенти ползвали и оставили коментари за дейността на магазина, вижте дали са доволни или не. На трето но не на последно място е цената, евтината може и да Ви излезе по-скъпа заради качеството и последвалите проблеми, но пък и скъпата не винаги означава качество.

Ако искате да пазарувате от чужди сайтове можете да се спрете на някои които са доказани във времето и са лидери в онлайн пазаруването. За спортни стоки безспорен лидер и Спортдирект където се предлагат маркови дрехи и спортни стоки. За покупка от там обаче трябва да минете през някой български сайт през който да направите поръчката тъй като оригиналният сайт не предлагат доставка до България.

Ако търсите евтини стоки то най-вероятно е да се спрете на китайски сайт, като един от изборите е Tinydeal където разнообразието започва от 1$ и всичко това е с безплатна доставка. През изминалата година този сайт започна да предлага и доставка от Германия като това спестява срока за доставка от 1 месец на 1 седмица.

Безспорен лидер в китайските сайтове е AliExpress където е събрано множество оферти от различни търговци. Тънкостите при пазаруването от там е да се съобразите с рейтинга на търговеца.

Какво друго Ви е нужно за да пазарувате онлайн. Кредитна или дебитна карта като за предпочитане е да имате виртуална карта за да не могат да Ви източат парите, регистрация в разплащателна система като paypal или в случай, че ще пазарувате от български магазин – пари в брой тъй като нашите търговци предпочитат метода на наложен платеж при доставка.

Каквото и да изберете и откъдето и да изберете да пазарувате не бързайте, разгледайте офертите и сравнете цените, сроковете за доставка и евентуално връщане на стоката, гаранционния срок и т.н.

Вашият коментар