Парфюми през годините

1883г. Guerlain стартира аромат с име Jicky на името на племенника на легендарния парфюмерист Еме. Това е първият аромат, който съчетава синтетични материали с естествени такива, но комбинацията от лавандула и ванилия не набира популярност. Горкият Jicky!

1973г. Paco Rabanne пуска първия си мъжки аромат Paco Rabanne pour Homme, в който неочаквано е включена и лавандула. През годините флаконът се променя, но ароматът остава същия. В него лавандулата си партнира с мускус и дървесен мъх. През 1975 е отличен с приза на FiFi наградите, които могат да се сравнят с Оскарите, но при ароматите.

1988г. Годината, когато се ражда световно популярният аромат на Dior – Fahrenheit. На основата на контрасти този мъжки флорален аромат включва също дървесни акорди и орлови нокти.

1999г. Лансирането на 212 Men е повратен момент за Carolina Herrera, като въвежда нова тенденция при парфюмите на марката. Лавандула, тамян и воден мускус привличат мъжете и до днес.

2011г. Модерен и семпъл, ароматът Aigner |man| 2 Revolutionary е елегантен съвременен подпис, в който си партнират акорди на мандарина, лавандула листа от кориандър, дъбов мъх и сандалово дърво.

2012г. Лавандулата дава душата на аромата Dolce & Gabanna Pour Homme – чиста свежест, подобно на средиземноморски бриз, обсипан с пикантни нотки градински чай и пипер. Лавандула, извървяла си дълъг път, скъпа.

This article has 1 Comment

Вашият коментар